Bodelning som trygghet

Det är inte alltid som man gör en bodelning vid en skilsmässa eller separation. För det kan även ske om båda parter har behov av att säkerställa sin egendom.

Man vet aldrig något med säkerhet och därför är det många som väljer att göra en bodelning, även om relationen är bra och rullar på. Det kan vara för att man har fått ett arv, en gåva eller köpt något som man vill ska vara den ena partens enskilda egendom.

Men det kan även vara så att man gör en bodelning då någon, eller båda parter, har barn sedan tidigare. Då kan det vara extra viktigt att veta vem, eller vems barn, som har rätt till vad av det som parterna äger. En bodelning kan då vara den trygghet som gör att man aldrig behöver fundera över vad som riskerar att kunna hända vid en bortgång eller separation.

Juridisk hjälp vid bodelning

För att man ska få en korrekt bodelning så behöver man ta hjälp av en jurist eller advokat. Någon som har kunskap inom familjerätt och som kan göra alla lagliga och juridiska bedömningar. Men även någon som kan dokumentera detta på ett korrekt sätt, inför framtiden.

Om man har full koll på alla fakta och även hur man önskar att det ska delas, så kan det vara en juridisk process som går mycket snabbt. Men det är inte alltid som delningar juridiskt följer det man önskar sig, och där kan man få lite att tänka på.

6 Mar 2023