Cateringfirma – för omväxling

När en släkting snöat in på kallskuret och potatissallad kan det behövas lite list för att få denne att istället anlita en cateringfirma. Skam den som ger sig.

Annelie suckade tungt. Varför var hennes svärfar så otroligt envis. Varje gång det var någon högtid så envisades han med att vilja bjuda hem barn och barnbarn till sig. Han var inte någon superkock precis, men som gäst var man ju tvungen att berömma maten och se glad ut.

Många gånger hade hon försökt säga att det var mycket bättre att de samlades hemma hos henne istället. Där fanns dessutom mycket mer utrymme, inklusive en trädgård som barn och hundar kunde skickas ut i en stund, så de vuxna fick smälta maten i lugn och ro.

Cateringfirman skulle bli räddaren

För ett halvår sedan hade svärfar flyttat till ett trygghetsboende och Annelie hade tänkt att nu skulle han väl ändå få dra in lite på sin gästfrihet. Men det enda som detta resulterat i var att de ständigt fick samma mat när de bjöds in – kallskuret och potatissallad från mataffärens manuella delikatessdisk.

Snart skulle det vara dags igen. Det visste Annelie med all säkerhet. Men nu skulle hon minsann få svärfar att anlita en cateringfirma. Det krävdes bara lite list och förslagenhet. Hon hade börjat med att så där rent apropå prata om hur god mat hon fått hemma hos en kollega. Sen hade hon fått tag på en liten broschyr som hon lagt emellan ett par veckotidningar som han fått. Hon bara skulle lyckas med detta – något annat fanns inte på tapeten.

Hitta mer information om catering här: cateringfirman.se

1 May 2023