Ha kul och ät gott på museum i Stockholm

Vill man besöka museum i Stockholm med omnejd där man både kan leka, lära, äta, dricka och skratta finns det fina och bra alternativ på lite oväntade ställen.

Vad själva ordet “museum” frammanar för bilder i människors hjärnor varierar säkert stort. Det är inte helt omöjligt att tankar och bilder är trista. Bilder av bleknade lappar med information i för litet format på montrar kan dyka upp. För längesedan döda djur med glasknappar till ögon och damm i päls och fjädrar? Sån tur att detta museet inte är sånt.

Alla museer har sitt berättigande och det är viktigt att historier berättas, om och om igen. Nya generationer får nya insikter och äldre blir påminda. Men – ett museum med konst och serier, restaurang och aktivitetslokaler kan sticka ut lite på ett bra sätt. Ibland vill man bara ha kul när man museivandrar.

Museum för alla åldrar i Stockholm

Faktiskt så går det att göra en riktig heldagsutflykt för den som så önskar på vissa museer. Om de rätta förutsättningarna finns väntar en riktigt rolig och intressant dag för alla. Vem gillar inte konst och vem gillar inte mat och dryck? Vem vill avsluta dagen med att sitta utanför en fin gammal byggnad i eftermiddagssolen och njuta?

Vad man vill göra med denna museidagen utanför Stockholm är upp till en själv. Har man yngre barn kan man ta tillfället i akt och boka ett riktigt kalas på plats. Servering och sedan aktiviteter tills alla är nöjda. Vuxna kan välja att äta lunch och beskåda konstutställning medan den yngre generationen tröttar ut sig.

För att kunna få mer information besök hemsida: abergsmuseum.se

13 May 2024