Lekplatsutrustning till alla barn

Länge hade man väntat på en ny lekplatsutrustning i parken, och nu hade den äntligen kommit. Barnen i området var lyriska när de fick se allt det nya.

Under en ganska lång tid hade föräldrarna i området känt sig lite oroliga över utrustningen på den gamla lekparken. Det hade börjat komma rost lite här och var och fast att det trasiga lagades löpande, så började det kännas lite farligt att gå dit med sina barn.

Därför hade det kommit som en mycket trevlig överraskning när beskedet kom att all lekplatsutrustning skulle bytas ut mot ny. Och att den gamla skulle kasseras. Men det var inte bara ett utbyte, utan nu skulle det även komma en hel del nya roliga saker som passade för såväl de mindre barnen som de större. En lekplats för alla barn i alla åldrar, helt enkelt.

Val av lekplatsutrustning

Inom området lekplatsutrustning finns det sådant som är roligt för de mindre barnen och sådant som mer kan passa för äldre barn. Och det är viktigt att man har anpassad lekplatsutrustning för skolor, där det ska kunna vara en aktivitetsplats för barn i skolåldern. Även de som är tonåringar.

Att åka rutschkana eller gunga är sådant som aldrig går ur barn och som till och med kan uppskattas av vuxna. Men när man väljer en utrustning för lek till skolor så brukar man hoppa över sådant som sandlådor och utrustning som inte riktigt klarar av lite längre personer som dessutom har en högre vikt.

20 Feb 2023