Så räddar ni relationen

Parterapi är en trygg plats att få stöd och hjälp i sin relation. Med en professionell samtalsterapeut får ni möjlighet att prata ut, förstå varandras känslor och lösa problem ni upplever.

Det finns en romantiserad bild av hur det är att vara i ett förhållande. Filmer och sociala medier bidrar till att få oss att tro att det enda som existerar i en relation är de fina ögonblicken. Som till exempel när ni firar jubileum, när ni överraskat varandra med frukost på sängen eller när ni myser i soffan en lördagskväll. Förhållanden är mycket mer än så, och alla som har varit i ett kan nog skriva under på det. Förutom lördagsmyset innehåller det ingredienser som missförstånd, bråk och kompromisser. Ibland är det svårt, för att inte säga omöjligt, att reda ut på egen hand. Då kan parterapi vara väldigt användbart för många. Tillsammans med en professionell terapeut ges ni möjlighet att i lugn och ro att tala ut och hitta lösningar på era problem.

Kommunikation är nyckeln

Ofta är det på grund av att kommunikationen har brustit som par väljer att gå i terapi tillsammans. Det är ingenting ovanligt. Många tycker kanske att “det är väl bara att prata med varandra”. Men alla som har haft det kämpigt i ett förhållande vet att det inte är så enkelt. Då måste man hitta verktygen för en kommunikation som passar just er. Men man måste också kämpa för det. Parterapi kan vara den väg ni behöver för att rädda relationen. Läs mer om parterapi på denna hemsida: elmund.se

16 Jan 2021