Vilka fastighetsboxar ska man egentligen välja?

De flesta väljer att uppgradera från de traditionella dörrarna med brevinkast till moderna fastighetsboxar när trapphuset genomgår en renovering. Det är ett självklart val när man ser alla fördelar som följer med.

Om er bostadsrättsförening planerar att renovera trapphuset har ni säkerligen övervägt att installera fastighetsboxar till varje lägenhet istället för att köpa nya dörrar med brevinkast. När man tar hänsyn till alla fördelar som fastighetsboxar i Linköping erbjuder blir valet egentligen ganska enkelt. Den enda frågan är vilken typ av fastighetsboxar ni bör välja.

De gamla brevinkasten bidrog till drag i lägenheterna och minskad brandsäkerhet. Dessutom orsakade de oväsen när brevbäraren kom eller när nyfikna förbipasserande tittade in. Med fastighetsboxar i Linköping får de boende dörrar utan hål, vilket gör lägenheterna betydligt mer trivsamma. Själva fastighetsboxen kan anpassas efter olika utföranden. Det ni behöver bestämma är vilken typ av fastighetsboxar ni önskar.

Fastighetsboxar kan se ut på olika sätt

Idag finns det till exempel fastighetsboxar som öppnas med elektroniska lås, till exempel med hjälp av kort. Det är oftast även möjligt att öppna dem med nyckel, även om de flesta föredrar att slippa skramla med nycklar vid entrén. Fastighetsboxarna kan anpassas efter de boendes önskemål och trapphusets design.

Det går även att hitta fastighetsboxar som är tillräckligt stora för att ta emot paket. På så vis kan de boende få sina varubrev levererade direkt till boxen istället för att behöva hämta ut dem eller riskera att hitta dem hängande på dörren till lägenheten. Detta anses vara en av de mest uppskattade förbättringarna i samband med trapphusrenovering, så det är definitivt ett alternativ som bör övervägas.

19 Jun 2023